Een reflectiesessie daagt uw leerlingen uit om na te denken over geluk en ongeluk, over goed en kwaad, over leven en dood. Dat gebeurt aan de hand van thema’s die hen nauw aan het hart liggen: hun zoektocht naar zichzelf, hun talenten, hun studiekeuze en de kleine en grote mislukkingen en tegenslagen in hun leven.

REFLECTIESESSIESWe bouwen elke sessie op vanuit de eigen ervaring van de leerlingen, met als doelstelling die ervaring te verruimen en vooral te verdiepen.

Elk thema wordt in een breed cultureel perspectief geplaatst zodat het aanbod inspeelt op een waaier van vakoverschrijdende eindtermen (VOET). Welke voeten komen aan bod? Stam: kritisch denken, zelfbeeld, respect. Contexten: mentale gezondheid, socio-relationele ontwikkeling, socio-culturele samenleving.

Onze ambitie is vooral om de leerlingen te boeien. Geen saaie voordracht van een professor, maar een afwisselend programma van interviews en filmfragmenten. Met zorgvuldig uitgekozen beeldmateriaal en sprekende getuigenissen vertellen we een verhaal dat leerlingen kan inspireren en richting en zin kan geven aan hun leven.

U kunt kiezen uit drie reflectiesessies:

  • Vergroot je zelfkennis. Over jezelf zijn en jezelf worden.
  • So you think you can…? Over je talenten ontdekken en ontwikkelen.
  • Hoe omgaan met persoonlijke problemen en tegenslagen?

U vindt alle informatie in onze folder.

REFLECTIESESSIE2   REFLECTIESESSIE1